Pelikaanstraat – Assen

De Pelikaanstraat is een lange straat welke vanaf de 2e spoorweg loopt naar de Rolderhoofdweg. Aan deze straat zitten/zaten o.a. de voormalige Vermeerschool, Bakker Pelikaan, De Landbouwvijver met de Landbouwschool (niet meer aanwezig), dieren winkel Woerkom (niet meer aanwezig), zelfbedienings winkel van Tuinstra (begonnen in 1965 op hoek Ericastraat-Dahliastraat (niet meer aanwezig)) en cafetaria ‘de Pelikaan’.

Hieronder treft u enkele foto’s aan van de straat.

Pelikaanstraat gezien vanaf Vredeveldse weg richting Roldehoofdweg Pelikaanstraat gezien vanaf Vredeveldse weg richting Roldehoofdweg  Pelikaanstraat met lege terein van de Landbouwschool. In de verte staat nog het witte huisje welke bij de school hoorde Pelikaanstraat richting Roldehoofdweg

Foto gemaakt in 2004

Kruising Vredeveldseweg en Roldestraat / RoldehoofdwegDeze kruizing werd in 2004 ingrijpend veranderd (zie pagina Rolderstraat). De foto hiernaast laat zien dat hij net klaar is. Het huidige kunst werk staat hier nog niet op de rotonde. De Assenaren noemde deze rotonde “Tokkelplein” naar de bekende Asserse zwerver Tokkel. Als u goed kijkt ziet u nog een geel bordje midden op de rotonde staan waar deze naam op stond. De Asserse gemeente heeft deze naam niet overgenomen.

Updated: 17 februari 2015 — 20:14

10 reacties

Voeg een reactie toe
 1. pelikaanstraat
  hallo ..
  ik heb vroeger in de pelikaanstraat gewoont tegenover winkellier tuinstra gewoont en gewerkt
  leuke tijd was dat ook van de speeltuin die was er ook met juf Wieringa..
  groetjes williespijker(allias williehoeve)

  1. hallo ik ben in de ericastraat 86 in assen geboren assen een geweldige stad ben nu 70 jaar kan mij niet veel meer herinneren van assen heb tot mijn tiende in assen gewoond toe zijn mijn ouders met alle 10 kinderen naar dordrecht verhuist toen weer verhuist naar groningen en nu woon ik al weer 43 jaar in groningen wie kent de familie zuidberg harm en dientje zou het fijn vinden als er iemand reageerd

   1. ik ken die fam was het harm brul en saartje?????????

 2. blauwedorp
  hallo…
  ik heb vroeger in de ericastraat gewoont hebben jullie daar nog foto,s van??????

  1. is wel heel lang geleden mijn opoe etten woonde in de ericastraat tegenover een winkeltje
   die ook op haar letten ben benieuwd of iemand iets weet wil eerdaags weer een keer naar assen
   is van mij al heel lang geleden denk wel 40 jaar

 3. Rembrandtstraat
  Ik ben in 1956 geboren in de flat aan de Rembrandtlaan 34 (op de foto hierboven moet je dan naar rechts kijken.) Nu heet dit stukje Gerard Doustraat – weet iemand hier iets van??

 4. kaart Rembrandtlaan
  Op Marktplaats intikken (kaart van) de Rembrandtlaan
  Ik ben daar opgegroeid op nr. 78.
  Omstreeks 1952

 5. hallo
  ik ben opzoek naar meer info over het witte huis die op de grens staat van pelikaanstraat-steendijk tegen over de bakker.

  wie kan mij helpen

  1. Leuke vraag, ik kom er ook al vanaf mijn jeugd langs en het raakt steeds meer in verval. Het zou toch van iemand moeten zijn?

 6. Zat vroeger dameskapper Kleve in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hunze-Online © 2015